Duvar boyası seçerken dikkat edilmesi gerekenler vardır ve bunlara dikkat ettiğinizde duvarlarınız daha şık durur. Duvar boyası seçerken ilk olarak boyanın hangi malzemeden elde edildiğine bakmanız gerekir. Boyanız kalıcı bir etken maddeden oluşmalı ve boyanın sık sık tazelenmesi gerekmemektedir. Aynı zamanda her markanın boyası farklı olduğu için ünlü markaları tercih etmeniz daha doğru olur.
Eğer yalnızca maliyetinin düşük olmasına dikkat ederseniz kalitesiz bir boya kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden hem fiyat hem de performans açısından dengeli bir boya almaya özen gösterin. Marshall ve Filli boya en sık tercih edilen markalardan olduğu için bunların çıkardığı boyalara bakabilirsiniz.
Duvar Boyası Seçerken Neye Dikkat Edilmelidir?
Boya seçerken ilk olarak boyanızın kalitesini ön planda tutmalı ve üzerinde leke tutmayan boyalar almalısınız. Duvar boyası seçerken leke tutmaması adına saten boyalar tercih edebilirsiniz. Çünkü bu boyalar lekelerin kalıcı olmasını engeller ve silince lekeler geçer. Ancak diğer boyalarda lekeler kalıcı olabiliyor ve boyayı yeniden sürmeniz gerekebiliyor. İşte bu yüzden duvar boyası alırken boyanızın leke tutmamasına, dokusuna, içeriğine bakmalısınız.
Duvar boyasının içerisindeki kimyasal maddeler boyanın asıl özelliğini yansıtır. Bu yüzden bir boya firmasıyla anlaşmadan önce boyanın içerdiği maddeler hakkında bilgi almalısınız. Leke tutmayan boyaların maliyeti daha fazla olsa da sonradan tekrar boya yaptırmayı gerektirmez. Bu da diğer boya seçeneklerini tercih ettiğinizde ödeyeceğiniz bedelle eşitlenir.
Duvar Boyası Seçmek İçin İpuçları
Duvar boyası seçerken birtakım önemli hususlara dikkat ettiğinizde duvar boyanız daha uzun ömürlü olacaktır. Böylece ödediğiniz bedelin karşılığını boyanızın uzun ömürlü olmasıyla almış olursunuz.
Duvar boyası kalitesiz ve içeriğinde etkisiz maddeler bulundurursa en fazla 1 sene içinde hasar görür. Bu da sürekli olarak sizi duvar boyası seçmek zorunda bırakabilir. Bu yüzden duvar boyası seçmek için ipuçları arasında en önemlisi kalitedir. Aynı zamanda boyanın leke tutmaması da en dikkat edilmesi gereken konudur. Eğer boya üzerindeki bir leke silerken çıkmıyorsa tekrar boyamanız gerekeceği için zahmetlidir.
Galeri