Sukulent çeşitleri, günümüzde süs bitkisi olarak pek çok alanda kullanılan ve bakımlarının kolay olması nedeniyle çok rağbet gören bitkiler arasında yer almaktadır. Halk arasında dikensiz kaktüs olarak da bilinen sukulent bitkisi, etli yapraklara sahiptir ve bu yapraklar sukulentin çeşidine göre farklı boyut ve biçimlerde olabilmektedir. Günümüzde en çok satılan sukulent çeşitleri ise aşağıdaki listede sıralanmaktadır.
- Yılan derisi sukulent
- Eçeverya sukulent
- Kalandiva çiçeği
- Tesbih çiçeği
- Para çiçeği
- Aloe Vera
- Sedum burrito sukulent
- Sempervivum sukulent
- Echinopsis sukulent
- Crassula perforata sukulent
Yukarıdaki listede belirtilen sukulent türleri, farklı şekilleri sebebiyle sıkça tercih edilse de bilinen sayısız sukulent türü bulunmaktadır. Üstelik bu sukulentlerin alt varyantları da bulunmakta ve bunlardan bazıları çiçek açmaktadır. Bu sayede her birey kendi zevkine uygun sukulent çeşitlerine erişebilir.
Sukulent Bakımı Nasıl Olmalı?
Sukulent bakımı nasıl olmalı sorusunun yanıtı, sukulent besleyen ya da beslemeyi düşünen kişilerin ilgisini çekmektedir. Sukulent, kendi etli yapraklarının içerisinde su depolamakta ve bu nedenle sık sulanmaya ihtiyaç duymamaktadır. Sukulent bitkisi fazla suya ihtiyaç duymadığı için haftada 1 defa sulama yeterli olacaktır. Ancak mevsime ve toprağın durumuna bağlı olarak su ihtiyacı değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle arada bir sukulent toprağını kontrol etmek iyi olacaktır.
Hem iç hem de dış mekanda bakabileceğiniz sukulent bitkisi, doğrudan güneş almamalıdır. Bunun yerine ışık alan bir yere koyulmasında fayda vardır. Bitkiniz için uygun ısı ve suyu ayarladıktan sonra kullanacağınız toprak ve saksıyı da özenle seçmeniz gerekir. Sukulentler için kendi boyutlarındaki küçük saksılar yeterli gelmektedir. Toprağın ise gözenekli olması tavsiye edilmektedir. Bu bakım hususlarına dikkat ederseniz, uzun ömürlü ve çoğaltabileceğiniz sukulent bitkilerine sahip olabilirsiniz.
Sukulentler Çiçek Açar Mı?
Sukulentler çiçek açar mı sorusuna yanıt arayanlar, her sukulent türünün çiçek açmadığını bilmelidir. Çoğu sukulent bitkisi yalnızca etli yapraklardan meydana gelmekte ve yıl boyunca bu görünümü korumaktadır. Bazı türler ise yılın belirli dönemlerinde çiçek açar. Çiçek açan sukulent türleri genellikle pembe, beyaz ve mor renkli taç yapraklara sahiptir.
Galeri